Kruimel-chocolade gebak

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Mixer
  • Spatel
  • Oven

Bereidingswijze

  1. Vet een springvorm (26 cm) in.
  2. Smelt 125 gram op laag vuur.
    Meng 250 gram , 30 gram , 100 gram suiker en een snufje door elkaar.
  3. Voeg de gesmolten toe, kneed eerst alles met de deeghaken van de mixer en dan met een koele hand kort tot een kruimeldeeg
    Hak de grof.
  4. Hak 100 gram chocolade grof en smelt de chocolade met 100 gram Au Bain Marie.
  5. Laat ca. 10 minuten afkoelen.
    Meng 75 gram met 50 gram en het .
  6. Klop de , 225 gram suiker, de en een snufje ca. 8 minuten schuimig.
  7. Voeg al roerende het chocolade-botermengsel toe.
  8. Roer met een houten lepel het bloemmengsel er doorheen.
  9. Spatel de erdoor.
  10. Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.
    Strijk het chocoladebeslag in de springvorm.
  11. Strooi het kruimeldeeg er losjes overheen door het tussen de vingers te verkruimelen.
    Bak de taart ca. 45 minuten in de oven.
  12. Snijd het gebak los van de rand van de springvorm en laat afkoelen.
    Snijd de taart in stukken.
    Hak de overige chocolade grof en smelt hem Au Bain Marie.
    Vul een diepvrieszakje met de gesmolten chocolade en knip aan de onderkant een klein puntje af.
  13. Decoreer het gebak met streepjes chocolade en laat afkoelen.
  14. Bestrooi met .
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in pure chocolade
  • pure chocolade en bakpoeder kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • vanillesuiker en poedersuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • pure chocolade kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren
  • boter en pure chocolade kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • pure chocolade kan sporen bevatten van noten en Allergie in amandelen
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • pure chocolade kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in poedersuiker
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in pure chocolade
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (2)

Kruimel-chocolade gebak heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 2 recensies
RESET

Moet de crème fraîche er nog over gedaan worden? Of als laagje ertussen?
Jan 7 november 2013
Wat moet er met de 125 crème fraiche gebueren? Wij hebben het nu door de creme gedaan en nu wordt hij niet gaar!
Moniek 11 juni 2012

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
261 kcal
13%4176 kcal
Vetten
21 g.
30%336 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
23 g.
9%368 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Kruimel-chocolade gebak