Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Notentaart


Ingrediënten


Bereidingswijze


Kneed het deeg met alle ingrediŽnten. Laat het een uurtje rusten in de koelkast. Bedek de bodem van de springvorm(24 cm) met bakpapier.

Maak intussen de vulling. Hak de noten grof. Doe de suiker in een pan met het water en los het al roerende op. Laat de suikerstroop licht caramelliseren. Pas op dat de suiker niet verbrandt. Roer vervolgens de noten en de ongeklopte slagroom door de suiker, goed door laten koken, blijven roeren. Laat het enigszins afkoelen.

Bekleed een springvorm met ĺ van het deeg, randen over laten hangen. Vul de vorm met het lauwe notenmengsel, en klap de randen naar binnen. Vorm een cirkel van de rest van het deeg en bedek de bovenlaag. Strooi hier sesamzaadjes overheen.

Bak de notentaart op 175 graden in een uur gaar. Neem de taart uit de oven en maak de rand gelijk wat los. Snijdt kleine punten van de taart, hij is erg machtig. Om hem iets minder zoet te maken, kun je ook wat minder suiker en water gebruiken.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit notentaart recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven