Ingrediënten

+ -
print

Voor het deeg:

Voor de vulling:

Decoratie:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Pan
  • Oven
  • Bakpapier

Bereidingswijze

  1. Kneed het met alle ingrediënten.
  2. Laat het een uurtje rusten in de koelkast.
  3. Bedek de bodem van de springvorm(24 cm) met bakpapier.

    Maak intussen de vulling.
  4. Hak de noten grof.
  5. Doe de in een pan met het en los het al roerende op.
  6. Laat de suikerstroop licht caramelliseren.
  7. Pas op dat de niet verbrandt.
  8. Roer vervolgens de noten en de ongeklopte door de , goed door laten koken, blijven roeren.
  9. Laat het enigszins afkoelen.

    Bekleed een springvorm met ¾ van het , randen over laten hangen.
  10. Vul de vorm met het lauwe notenmengsel, en klap de randen naar binnen.
  11. Vorm een cirkel van de rest van het en bedek de bovenlaag.
  12. Strooi hier overheen.

    Bak de notentaart op 175 graden in een uur gaar.
  13. Neem de taart uit de oven en maak de rand gelijk wat los.
  14. Snijdt kleine punten van de taart, hij is erg machtig.
  15. Om hem iets minder zoet te maken, kun je ook wat minder en gebruiken.
25
25
25

Variaties op Notentaart

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Notentaart
VariatieAantalGang
Walnotentaart4Taart en gebak
Notentaart4Taart en gebak
Hartige Notentaart2Taart en gebak

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • deeg en bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • suiker en suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • ei is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • deeg en boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en slagroom
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • gemengde noten is niet geschikt voor een noten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter en slagroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
469 kcal
23%5628 kcal
Vetten
30 g.
43%360 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
19 g.
7%228 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
37 g.
41%444 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Notentaart