Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Oranjekoek recept
Oranjekoek recept

Oranjekoek


Ingrediënten


Bereidingswijze


Zeef de bloem met het bakpoeder, zout en de basterdsuiker in een kom. Voeg de nootmuskaat toe. Beboter de bakplaat.
Snijd de rest van de boter in de bloem met twee messen in kleine stukken en voeg de eieren en de oranjebitter toe met, afhankelijk van de kwalitieit van de bloem, 1-2 eetlepels water. Verwarm de oven voor.
Kneed de oranjesnippers door het mengsel en vorm daarvan op de bakplaat een niet te dunne ovale koek.

Schuif de plaat in het midden van de oven en laat het deeg gaar en mooi van kleur worden.
Snijd de koek, na afkoelen, in stukken.

Allergenen Informatie

Voor dit oranjekoek recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven