Fryske oranjekoeke

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Keukenmachine
  • Bakplaat
  • Oven

Bereidingswijze

  1. De bakplaat invetten.
  2. De met de in een kom zeven.
  3. Een deeg maken in de keukenmachine van , , , , 1 ei, snufje , de kruiden en de sinaasappelrasp.
  4. Een soepel deeg ervan maken. (niet te lang in de keukenmachine).
  5. Leg het bal deeg op een met bestoven aanrecht en kneed de oranjesnippers erdoor.
  6. De helft van het deeg uitrollen tot een rechthoekige lap van ± 5 mm.
  7. Deze op de bakplaat leggen.
  8. Het spijs mengen met een losgeklopt ei.
  9. Dit op een stuk folie uitrollen, omgekeerd met folie en al op de deeglap leggen en het folie eraf nemen.
  10. Het tweede stuk deeg eveneens uitrollen en op het spijs leggen.
  11. De randen wat aandrukken.
  12. De oven ondertussen voorverwarmen tot 180 graden C.
  13. De koek in 50 minuten gaar en bruin bakken.
  14. De koek laten afkoelen.
  15. Voor het glazuur de en de bessensap tot een gladde massa roeren (misschien nog wat extra sap toevoegen).
  16. De koek met een plat mes met het glazuur bestrijken.
  17. Laten drogen.
  18. Daarna de koek in mooie vierkantjes snijden.
  19. Een echt traditioneel Friese lekkernij voor bij de koffie.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bakpoeder kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • basterdsuiker en poedersuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • amandelspijs is niet geschikt voor een noten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in poedersuiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
302 kcal
15%4832 kcal
Vetten
12 g.
18%192 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
36 g.
14%576 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Fryske oranjekoeke