Oranjekoek
- Herkomst Nederland
- Categorie Taart en gebak
- Bereiden
- Kookboek van Plomojo
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Keukenmachine
- Spuitzak
- Oven
Bereidingswijze
- Amandelspijs:
Maal de amandelen en suiker fijn in een keukenmachine en meng het eiwit/dooier erdoor.
Deeg:
Klop het ei los en meng het met de basterdsuiker en boter.
Kneed het zelfrijzend bakmeel, anijszaad, nootmuskaat, sinasappelsnippers en water.
Pak het in plasticfolie en 30 min in de vriezer.
Bestuif het deeg met bloem en rol het uit in twee plakken, 1 plak op de bodem, daarna de amandelspijs en daarbovenop weer een plak deeg.
Oven op 160 gr - ca 35 minuten.
Daarna 30 minuten af laten koelen.
Klop de slagroom/ suiker + slagvast stijf en schep de slagroom in een spuitzak.
Garnering:
De poedersuiker met de bessensap en de kurkuma en strijk dit op de koek. - Snij de randen eraf.
- Spuit op de koek.
- Versier hem eventueel met chocolade snippers.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Oranjekoek410m
Variaties op Oranjekoek
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Oranjekoek | 2 | Streekgerechten |
Fryske oranjekoeke | 1 | Streekgerechten |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bakmeel is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- basterdsuiker, basterdsuiker, suiker, poedersuiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- eiwit kan sporen bevatten van ei en Allergie in eiwit en ei
- roomboter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in slagroom
- Geen overeenkomsten gevonden.
- amandelen is niet geschikt voor een noten-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- roomboter en slagroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en poedersuiker
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 268 kcal | 13% | 4288 kcal |
Vetten | 6 g. | 9% | 96 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 2% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 1% | 0 g. |
Koolhydraten | 37 g. | 14% | 592 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 3 g. | 3% | 48 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |