Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Poffert recept
Poffert recept

Poffert


Ingrediënten


Bereidingswijze


Verwarm de melk tot lauw.
Doe de helft in een kommetje en voeg de gist toe.
Laat het 5 min staan.
Doe de bloem met een mespunt zout in een beslagkom.
Maak er een kuiltje in en breek het ei hierboven.
Doe het gistmengsel en de melk erbij.
Roer het tot een glad beslag.
Doe een vochtige theedoek erover en laat het 1 uur op een warme plek rijzen (in een oven op 30 graden, of in de buurt van een verwarming).
Schep de krenten en rozijnen erdoor.
Doe de olie in een koekenpan, beslag erin, deksel erop en laat 50 minuten op laag vuur staan.
Keer het om en bak nog 3 min op hoog vuur.
Schil de appels en snij in partjes.
Bak ze 5 min.
Voeg de stroop toe en laat het 2 minuten meebakken.

Allergenen Informatie

Voor dit poffert recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven