Poffert

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Koekenpan
  • Oven

Bereidingswijze

  1. Verwarm de melk tot lauw.
    Doe de helft in een kommetje en voeg de toe.
    Laat het 5 min staan.
    Doe de met een mespunt zout in een beslagkom.
    Maak er een kuiltje in en breek het hierboven.
    Doe het gistmengsel en de melk erbij.
    Roer het tot een glad beslag.
    Doe een vochtige theedoek erover en laat het 1 uur op een warme plek rijzen (in een oven op 30 graden, of in de buurt van een verwarming).
    Schep de en erdoor.
    Doe de olie in een koekenpan, beslag erin, deksel erop en laat 50 minuten op laag vuur staan.
    Keer het om en bak nog 3 min op hoog vuur.
    Schil de appels en snij in partjes.
    Bak ze 5 min.
    Voeg de stroop toe en laat het 2 minuten meebakken.
25
25
25

Variaties op Poffert

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Poffert
VariatieAantalGang
Poffert4Streekgerechten
Aardappelpoffertjes met appelcompote1Aardappelgerechten
Poffertjespop met gerookte kipsalade1Hapjes

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • gist kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • ei is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in halfvolle melk en boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • halfvolle melk en boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
298 kcal
14%2384 kcal
Vetten
11 g.
16%88 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
47 g.
18%376 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Poffert