Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Koekenpan
  • Pan
  • Zeef
  • Rasp
  • Keukenpapier

Bereidingswijze

  1. Schil de ,deel ze in vieren en verwijder de klokhuizen.
    Snijd de klein.
  2. Breng aan de kook met de , het en het .
  3. Laat afgedekt ca 10 minuten zachtjes koken, laat afkoelen en verwijder het .
    Schil de , was ze en rasp ze fijn.
  4. Laat de goed uitlekken in een zeef en vang het zetmeelrijke vocht op.
  5. pel en rasp de ui.
  6. Roer deoor de aardappel, giet het zetmeelrijke vocht voorzichtig af,zodat het bezonken zetmeel achterblijft.
  7. Voeg dit bezinksel met het en het toe aan het aardappel-uimengsel om het geheel te binden.
  8. Breng goed op smaak met en .
    Verhit de portie gewijs in een grote koekenpan met anti-aanbaklaag.
  9. Bak portiegewijs in totaal 12 aardappelpoffertjes.
  10. Doe daarvoor per poffertje 2 eetlepels van het aardappelmengsel in de pan.
  11. Bak per pan 3-4 poffertjes.
  12. Druk ze een beetje plat met de bolle kant van de lepel en bak ze per kant ca 4 minuten.
    Laat de gebakken poffertjes even uitlekken op keukenpapier en serveer ze direct.
  13. Dien op met de appelcompote.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • ei is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
personen
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
153 kcal
7%612 kcal
Vetten
16 g.
24%64 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
14 g.
5%56 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Aardappelpoffertjes met appelcompote