Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Rabarbertaart recept
Rabarbertaart recept

Rabarbertaart


Ingrediënten


Bereidingswijze


Maak de rabarber schoon en snijd deze in stukjes van 1 cm. Splits de 3 eieren en houd het wit apart in een vetvrije kom. Meng het eigeel, 1 ei, de helft van de suiker, vanillesuiker, olie, melk, meel en bakpoeder. Neem een ovenbakblik en vet dit in of bekleed het met bakpapier. Doe het deeg erin en bestrooi het met wat griesmeel (om het vocht van de rabarber op te nemen). Strooi de rabarber over het deeg. Laat dit ongeveer 25 minuten in een hete oven bakken. Sla intussen de eiwitten met de andere helft van de suiker stijf. Neem het bakblik uit de oven en verdeel er snel het eiwit over. Doe het bakblik terug in de oven en laat de taart (eventueel onder de grill) nog enkele minuten bakken. De eiwitlaag moet een een lichtbruine kleur krijgen. Oppassen dat het eiwit niet verbrand!

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit rabarbertaart recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven