Rabarbertaart
- Herkomst Roemenie
- Categorie Taart en gebak
- Rabarbertaart recepten
- Bereiden
- Kookboek van casapapusilor
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Oven
- Bakpapier
Bereidingswijze
- Maak de schoon en snijd deze in stukjes van 1 cm.
- Splits de 3 en houd het wit apart in een vetvrije kom.
- Meng het eigeel, 1 ei, de helft van de , , , , en .
- Neem een ovenbakblik en vet dit in of bekleed het met bakpapier.
- Doe het deeg erin en bestrooi het met wat (om het vocht van de op te nemen).
- Strooi de over het deeg.
- Laat dit ongeveer 25 minuten in een hete oven bakken.
- Sla intussen de eiwitten met de andere helft van de stijf.
- Neem het bakblik uit de oven en verdeel er snel het eiwit over.
- Doe het bakblik terug in de oven en laat de taart (eventueel onder de grill) nog enkele minuten bakken.
- De eiwitlaag moet een een lichtbruine kleur krijgen.
- Oppassen dat het eiwit niet verbrand!
Ook lekker om te maken
-
Recept
Rabarbertaart41u
-
Recept
Rabarbertaart van Teunie41u15m
Variaties op Rabarbertaart
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Rabarbertaart | 4 | Taart en gebak |
Kruimelrabarbertaart | 1 | Hartige taarten |
Rabarbertaart van Teunie | 1 | Taart en gebak |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
- bakpoeder en griesmeel kan sporen bevatten van gluten en Allergie in meel
- suiker en vanillesuiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- melk is niet geschikt voor een koemelk-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- melk is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
- Sporen van soja kunnen voorkomen in olie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 200 kcal | 10% | 2400 kcal |
Vetten | 2 g. | 3% | 24 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 17 g. | 6% | 204 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 17 g. | 19% | 204 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |