Rabarbertaart
- Herkomst Belgie
- Categorie Taart en gebak
- Rabarbertaart recepten
- Bereiden
- Kookboek van pitoe
- 5 reviews
Keukenspullen
- Oven
Bereidingswijze
- De schoonmaken en schillen.
- In ± 5 cm lange stukken snijden.
- In een kom doen en er kokend water over gieten.
- Direct weer laten uitlekken.
- De oven voorverwarmen op 175°C.
- Een springvorm (26cm) goed invetten.
- De boter met de tot crème roeren.
- De er één voor één door kloppen.
- De bloem en het zeven en de gemalen erdoor mengen.
- Dit mengsel geleidelijk door de eiermassa roeren.
- Het beslag in de ingevette vorm doen en gladstrijken.
- De op decoratieve wijze erop leggen.
- De taart midden in de oven ± 35 min.
- bakken.
Ook lekker om te maken
Variaties op Rabarbertaart
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Rabarbertaart | 4 | Taart en gebak |
Rabarbertaart van Teunie | 1 | Taart en gebak |
Kleine rabarbertaartjes | 1 | Taart en gebak |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bakpoeder kan sporen bevatten van gluten en Allergie in tarwebloem
- suiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- Sporen van koemelk kunnen voorkomen in roomboter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- amandelen is niet geschikt voor een noten-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- roomboter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept (5)
Rabarbertaart heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 5 recensies
RESET
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 341 kcal | 17% | 2046 kcal |
Vetten | 17 g. | 24% | 102 g. |
Waarvan verzadigd | 5 g. | 28% | 30 g. |
Waarvan onverzadigd | 3 g. | 10% | 18 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 1 g. | 20% | 6 g. |
Koolhydraten | 20 g. | 7% | 120 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 16 g. | 18% | 96 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 4 mg. | 0% | 24 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |