Rabarbertaart

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Oven

Bereidingswijze

  1. De schoonmaken en schillen.
  2. In ± 5 cm lange stukken snijden.
  3. In een kom doen en er kokend water over gieten.
  4. Direct weer laten uitlekken.
  5. De oven voorverwarmen op 175°C.
  6. Een springvorm (26cm) goed invetten.
  7. De boter met de tot crème roeren.
  8. De er één voor één door kloppen.
  9. De bloem en het zeven en de gemalen erdoor mengen.
  10. Dit mengsel geleidelijk door de eiermassa roeren.
  11. Het beslag in de ingevette vorm doen en gladstrijken.
  12. De op decoratieve wijze erop leggen.
  13. De taart midden in de oven ± 35 min.
  14. bakken.
25
25
25

Variaties op Rabarbertaart

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Rabarbertaart
VariatieAantalGang
Rabarbertaart4Taart en gebak
Rabarbertaart van Teunie1Taart en gebak
Kleine rabarbertaartjes1Taart en gebak

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bakpoeder kan sporen bevatten van gluten en Allergie in tarwebloem
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in roomboter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • amandelen is niet geschikt voor een noten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • roomboter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (5)

Rabarbertaart heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 5 recensies
RESET

Super recept. Snel klaar, ik heb het ook met walnoten gedaan, en ik heb nog wat citroenrasp bij de vulling gedaan, wat ik zelf de snaak vind versterken. Heerlijk!
Jet 4 juli 2014
Super lekker en zo klaar! Inderdaad iets meer noten (100 gram) en de poedersuiker er overheen maakt deze taart nog lekkerder. In plaats van amandelen heb ik walnoten gebruikt, omdat we die in eigen tu... Lees reactie
Marja 27 mei 2013
Het is zo super lekker, probeer het en je gaat het zien.
Lina 17 augustus 2012
Heerlijke frisse en snel te maken taart. Heb er nog war poedersuiker overheen gestrooid. Bedankt voor het recept!
Ria 30 mei 2012
Hmmm, lekker! Een beetje meer gemalen noten (Hazelnoot doet het ook goed) maakt het nog iets specialer.
5 augustus 2011

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
341 kcal
17%2046 kcal
Vetten
17 g.
24%102 g.
Waarvan verzadigd
5 g.
28%30 g.
Waarvan onverzadigd
3 g.
10%18 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
1 g.
20%6 g.
Koolhydraten
20 g.
7%120 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
16 g.
18%96 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
4 mg.
0%24 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Rabarbertaart