Saffraancake uit de tijd van de bijbel
- Herkomst Israel
- Categorie Taart en gebak
- Bereiden
- Kookboek van ma-griet
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Spatel
- Oven
Bereidingswijze
- Week de saffraan 1 uur in de .
- Klop de eidooiers, tot ze een lint vormen.
- Roer het meel, de en het door elkaar in een kom en de saffraanmelk met het in een andere kom.
- Voeg om en om het meelmengsel en het melkmengsel aan de eidooiers toe.
- Voeg de en sinaasappelschil toe.
- Klop in weer een andere kom de eiwitten met een snufje stijf.
- Roer 70 milliliter van de eiwitten los in het beslag.
- Spatel de rest van de eiwitten voorzichtig door het beslag.
- Hierna niet meer roeren.
- Schep het beslag in 3 kleine cakevormen (21 x 11 cm) Bak de cakes gaar op 180 graden celsius in 45 minuten.
- Haal de cakes uit de oven en laat ze 30 minuten afkoelen in de vorm.
- Snijd de cakes los me een mes en laat ze op een rooster verder afkoelen.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Rozijnencake uit de tijd van de bijbel440m
-
Recept
Vijgencake uit de tijd van de bijbel41u30m
-
Recept
Pascha-kruidkoek uit de tijd van de bijbel41u
-
Recept
Aardbeienstam met een creme van amandelen435m
-
Recept
Verrassings taart of koek uit de koelkast42u35m
-
Recept
Terrina di albumi e uvetta (cake van eiwitten met rozijnen)41u
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- melk is niet geschikt voor een koemelk-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- amandelen is niet geschikt voor een noten-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- melk is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 409 kcal | 20% | 4090 kcal |
Vetten | 26 g. | 37% | 260 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 26 g. | 10% | 260 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |