Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Saffraancake uit de tijd van de bijbel recept
Saffraancake uit de tijd van de bijbel recept

Saffraancake uit de tijd van de bijbel


Ingrediënten


16

Bereidingswijze


Week de saffraan 1 uur in de melk. Klop de eidooiers, tot ze een lint vormen. Roer het meel, de amandelen en het zout door elkaar in een kom en de saffraanmelk met het zuiveringszout in een andere kom. Voeg om en om het meelmengsel en het melkmengsel aan de eidooiers toe. Voeg de honing en sinaasappelschil toe. Klop in weer een andere kom de eiwitten met een snufje zout stijf. Roer 70 milliliter van de eiwitten los in het beslag. Spatel de rest van de eiwitten voorzichtig door het beslag. Hierna niet meer roeren. Schep het beslag in 3 kleine cakevormen (21 x 11 cm) Bak de cakes gaar op 180 graden celsius in 45 minuten. Haal de cakes uit de oven en laat ze 30 minuten afkoelen in de vorm. Snijd de cakes los me een mes en laat ze op een rooster verder afkoelen.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit saffraancake uit de tijd van de bijbel recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven