Aardbeienstam met een creme van amandelen
- Herkomst Nederland
- Categorie Taart en gebak
- Bereiden
- Kookboek van bettyvandijk
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Koekenpan
Bereidingswijze
- Verwarm 200 mililiter melk met het of de zakjes vanillesuiker en laat deze 10 minuten zachtjes trekken.
- Voeg de toe.
- Meng daarna de met de rest van de melk.
- Roer dit mengsel door de warme melk en laat deze vla binden.
- Laat daarna de vla onder af en toe roeren afkoelen.
- Rooster vervolgens de in een koekenpan goudbruin.
- Klop dan de zeer stijf.
- Schep de vla en 3/4 deel van de door de en zet dit mengsel even in de koelkast tot gebruik.
- Snijd van de cake horizontaal 3 plakken van ca. 2 cm dik.
- Besprenkel ze vervolgens met de .
- Bestrijk de cakeplakken daarna met de amandelroom.
- Verdeel dan de over de lagen.
- Stapel de cakelagen en garneer de bovenzijde met de gehalveerde met kroontjes.
- Strooi tenslotte de rest van de erover.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Aardbeienstam met amandelcréme435m
-
Recept
Appeltaartjes met amandelen in een muffinblik41u
-
Recept
Creme d'Amaretto410m
-
Recept
Flensjestaart met een mascarpone van frambozen en pistache42u30m
-
Recept
Chocolade taart met hazelnoten en amandelen41u
-
Recept
Rabarbercake met amandelen450m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- aardbeien en suiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- slagroom en halfvolle melk is niet geschikt voor een koemelk-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- amandelen is niet geschikt voor een noten-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- slagroom en halfvolle melk is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en maizena
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 110 kcal | 5% | 880 kcal |
Vetten | 4 g. | 6% | 32 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 6 g. | 2% | 48 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 6 g. | 6% | 48 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |