Vijgencake uit de tijd van de bijbel

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Spatel
  • Oven

Bereidingswijze

  1. Klop de en de door elkaar.
  2. Voeg de jam en eidooiers toe en klop tot een mooie gladde massa is ontstaan.
  3. Voeg om de beurt de melk en het meel toe.
  4. Dan de noten, en de er doorroeren.
  5. Spatel de er door.
  6. Schep het beslag in een ingevette cakevorm en laat de cake gaar worden in een voorverwarmde oven van 180 graden celsius in ongeveer 90 minuten.
  7. Prik met een naald in de cake.
  8. Komt de naald er schoon uit dan is de cake klaar.
  9. Je kunt de cake serveren met een honingsaus.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eiwitten is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • boter en yoghurt kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en yoghurt
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • walnoten is niet geschikt voor een noten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter en yoghurt is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (2)

Vijgencake uit de tijd van de bijbel heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 2 recensies
RESET

De geklopte eiwitten maken het luchtig en het is inderdaad een machtig recept
ma-griet 12 november 2014
De vijgencake is zonder bakpoeder of zelfrijzend bakmeel beschreven. Kan dat wel met een cake en al die extra ingrediënten? Graag uw reactie voor zaterdag, want dan wil ik hem gaan bakken. En ik kan ... Lees reactie
Iné 11 november 2014

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
553 kcal
27%5530 kcal
Vetten
36 g.
51%360 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
73 g.
28%730 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Vijgencake uit de tijd van de bijbel