Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Pan
  • Oven

Bereidingswijze

  1. boven kom zeven en mengen met en mespuntje .
    in plakken snijden, op leggen en met 2 messen in blokjes snijden.
    Tot samenhangende bal kneden en deeg in een afgedekte kom 30 minuten in de koelkast laten rusten.
    Oven voorverwarmen op 180 graden Celcius en in pan met dikke bodem de behoedzaam laten karameliseren.
    Blijven roeren met houten pollepel en afblussen met 1 eetlepel heet water.
    bij de karamel gieten en zachtjes laten koken totdat alle is opgelost.
  2. toevoegen en even laten meekoken.
  3. Pan van het vuur nemen.
    Deeg in 2 stukken delen en het werkvlak met bestuiven.
    Beide deegballen uitrollen tot een plak met een doorsnede van 24 cm.
    Springvorm invetten en deeglap op de bodem leggen.
  4. Vulling erover uitsmeren.
    Vulling afdekken met tweede lap en de randen goed aandrukken.
    loskloppen met een eetlepel water en de bovenkant van het deeg hiermee bestrijken.
    Taart in het midden van de oven in 45 minuten bakken.
    (I.p.v.
  5. de is 4 eetlepels en 75 gram ook erg lekker).
25
25
25

Ook lekker om te maken

Variaties op Walnotentaart

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Walnotentaart
VariatieAantalGang
Walnotentaart3Taart en gebak

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bloem en bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • basterdsuiker en suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • ei is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • boter en boter om in te vetten kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter, slagroom, boter om in te vetten
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • walnoten is niet geschikt voor een noten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter, slagroom, boter om in te vetten is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (2)

Walnotentaart heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 2 recensies
RESET

Wat een leuk recept, wist niet dat het zo makkelijk zou gaan om zoiets lekkers te bakken! Bedankt
28 juli 2011
Deze walnotentaart ga ik zeker proberen te maken!
24 juli 2011

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
270 kcal
13%3240 kcal
Vetten
14 g.
20%168 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
29 g.
11%348 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
10 g.
11%120 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Walnotentaart