Walnotentaart

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Pan
  • Oven

Bereidingswijze

  1. boven kom zeven en mengen met en mespunt .
  2. in plakken snijden, op bloemmengsel leggen en met twee messen in blokjes snijden.
  3. Tot samenhangende deegbal kneden.
  4. Deeg in afgedekte kom 30 minuten in koelkast laten rusten.
  5. Intussen oven voorverwarmen op 180 ºC.
  6. In pan met dikke bodem behoedzaam laten karameliseren.
  7. Blijven roeren met houten pollepel, afblussen met 1 eetlepel heet water.
  8. bij karamel schenken en zachtjes laten koken tot alle is opgelost.
  9. toevoegen en even laten meekoken.
  10. Pan van vuur nemen.
  11. Deeg in 2 stukken verdelen.
  12. Werkvlak met bestuiven.
  13. Beide deegballen uitrollen tot ronde plak van ca. 24 cm doorsnede.
  14. Springvorm invetten.
  15. Deeglap op bodem leggen, vulling erover uitstrijken.
  16. Vulling afdekken met tweede deeglap, randen aandrukken.
  17. loskloppen met eetlepel water, bovenkant van deeg hiermee bestrijken.
  18. Taart in midden van oven in ca. 45 minuten bakken.
25
25
25

Ook lekker om te maken

Variaties op Walnotentaart

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Walnotentaart
VariatieAantalGang
Walnotentaart3Nagerechten

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bloem en bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • basterdsuiker en suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • ei is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • boter en boter om in te vetten kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter, slagroom, boter om in te vetten
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • walnoten is niet geschikt voor een noten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter, slagroom, boter om in te vetten is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (2)

Walnotentaart heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 2 recensies
RESET

Taart staat in de oven, had wel te weinig deeg en brokkelde helemaal... bruine karamel loopt er nu uit... ben benieuwd!
Bene 23 oktober 2011
Druk bezig met het maken van de taart. Ben benieuwd hoe het gaat smaken.
1 september 2011

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
403 kcal
20%3224 kcal
Vetten
21 g.
31%168 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
43 g.
16%344 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
15 g.
17%120 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Walnotentaart