boven kom zeven en mengen met basterdsuiker(150 gram) en mespuntje zout(1 stuk). Boter(125 gram) in plakken snijden, op bloem(1 stuk)(175 gram) leggen en met 2 messen in blokjes snijden.
Tot samenhangende bal kneden en deeg in een afgedekte kom 30 minuten in de koelkast laten rusten.
Oven voorverwarmen op 180 graden Celcius en in pan met dikke bodem de suiker(125 gram) behoedzaam laten karameliseren.
Blijven roeren met houten pollepel en afblussen met 1 eetlepel heet water. Slagroom(125 milliliter) bij de karamel gieten en zachtjes laten koken totdat alle suiker(125 gram) is opgelost.
Walnoten(100 gram) toevoegen en even laten meekoken.
Pan van het vuur nemen.
Deeg in 2 stukken delen en het werkvlak met bloem(1 stuk)(175 gram) bestuiven.
Beide deegballen uitrollen tot een plak met een doorsnede van 24 cm.
Springvorm invetten en deeglap op de bodem leggen.
Vulling erover uitsmeren.
Vulling afdekken met tweede lap en de randen goed aandrukken. Ei(1 stuk) loskloppen met een eetlepel water en de bovenkant van het deeg hiermee bestrijken.
Taart in het midden van de oven in 45 minuten bakken.
(I.p.v.
de suiker(125 gram) is 4 eetlepels honing(4 eetlepels) en 75 gram suiker(125 gram) ook erg lekker).
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Geen overeenkomsten gevonden.
Gluten
bloem en bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
Suiker
basterdsuiker en suiker past niet in een suiker-arm dieet.
Sesam
Geen overeenkomsten gevonden.
Ei
ei is niet geschikt voor een ei-intollerantie
Koemelk
boter en boter om in te vetten kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter, slagroom, boter om in te vetten
Mosterd
Geen overeenkomsten gevonden.
Noten
walnoten is niet geschikt voor een noten-intollerantie
Selderij
Geen overeenkomsten gevonden.
Lactose
boter, slagroom, boter om in te vetten is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
Schaaldieren
Geen overeenkomsten gevonden.
Sulfiet
Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
Soja
Geen overeenkomsten gevonden.
Vis
Geen overeenkomsten gevonden.
Zoutarm
zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept (2)
Walnotentaart heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 2 recensies RESET
Wat een leuk recept, wist niet dat het zo makkelijk zou gaan om zoiets lekkers te bakken! Bedankt
28 juli 2011
Deze walnotentaart ga ik zeker proberen te maken!
24 juli 2011
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.