Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Zwitserse notentaart recept
Zwitserse notentaart recept

Zwitserse notentaart


Ingrediënten


4

Bereidingswijze


Meng de bloem met 1 ei, helft van de basterdsuiker, zout, vanillesuiker en citroenrasp. Boter erdoor mengen en snel tot een soepel deeg kneden. Aanrecht bestuiven met bloem en 2/3 deel van het deeg uitrollen tot een ronde lap, 3 cm groter dan de springvorm (vorm = 24 cm). Springvorm invetten, bestuiven met bloem en bekleden met deeglap. Rest van het deeg uitrollen tot een ronde lap ter grootte van de vorm. Leg dit op een met bloem bestoven bord en zet de vorm en het bord ca. 30 minuten in de koelkast. Oven voorverwarmen op 200C. In braadpan rest van de suiker al roeren op laag vuur laten smelten en lichtbruin laten kleuren. Honing, room en noten erdoor roeren. Suikermengsel over de deegbodem verdelen en afsluiten met de ronde deeglap. Met een vork op gelijke afstand gaatjes in het deeg prikken, het andere ei loskloppen en hiermee het deeg bestrijken. In het midden van de oven ca. 40 minuten goudbruin en gaar bakken. Taart laten afkoelen.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit zwitserse notentaart recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Zwitserse notentaart heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie

  • I.P.V. walnoten, pecannoten en ook hazelnoten weglaten. Als de suiker lichtbruin is eerst de noten karamelliseren en de honing erbij, even in laten koken stroop en dan de slagroom erbij. Nog even late... Lees reactie
    Emmy van Egteren gaf dit recept op 21 januari 2016 4 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven