Notentaart
- Herkomst Nederland
- Categorie Taart en gebak
- Notentaart recepten
- Bereiden
- Kookboek van peterstam
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Braadpan
- Oven
- Zeef
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 °c.
- Zeef de boven een kom.
- Roer 150 gram , een mespuntje , de en het erdoor.
- Voeg 1 ei toe.
- Snijd de koude in stukjes en voeg toe.
- Kneed dit alles tot een samenhangend deeg.
- Vet een springvorm (doorsnee 24 cm) in en bestuif het aanrecht met .
- Rol 2/3 van het deeg uit en bekleed hiermee de sptingvorm, ook de randen.
- Rol de rest van het deeg uit zodat het straks over de taart past.
- Zet het deeg in de koelkast.
- Hak de grof.
- Laat in een braadpan de rest van de al roerende op laag vuur smelten en lichtbruin worden.
- Roer de , room en erdoor.
- Blijf roeren tot er een dikke pasta ontstaat.
- Verdeel de pasta over de deegbodem en dek af met de deeglap.
- Druk het deeg goed aan en prik er met een vork gaatjes in.
- Klop een ei los en bestrijk de taart hiermee.
- Bak de taart in ± 40 minuten goudbruin.
- Versier de taart met en ´s.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Zwitserse notentaart41u5m
-
Recept
Notentaart van Tootje41u
-
Recept
Notentaart445m
-
Recept
Peren-notentaart41u30m
-
Recept
Hartige Notentaart445m
Variaties op Notentaart
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Walnotentaart | 4 | Taart en gebak |
Notentaart | 4 | Taart en gebak |
Hartige Notentaart | 2 | Taart en gebak |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- basterdsuiker, vanillesuiker, poedersuiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en slagroom
- Geen overeenkomsten gevonden.
- noten is niet geschikt voor een noten-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter en slagroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in poedersuiker
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 1058 kcal | 52% | 4232 kcal |
Vetten | 77 g. | 110% | 308 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 123 g. | 47% | 492 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 1 g. | 2% | 4 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |