Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Geitenkaas met honing in bladerdeeg recept
Geitenkaas met honing in bladerdeeg recept

Geitenkaas met honing in bladerdeeg


Ingrediënten


Bereidingswijze


Oven voorverwarmen op 185 - 190 graden C.
Snijd uit elk plak bladerdeeg een cirkel (met behulp van een glas).
Giet op elke plak wat honing en smeer dat met de bolle kant van een lepel uit, maar laat de randen vrij. Leg de helft van de bladerdeegplakken apart.
Leg op de andere helft van de deegplakken 1 a 2 schijfjes peer (randen vrij laten). Leg op de peer per bladerdeegplak 1 of 2 plakken geitenkaas (randen vrijlaten). Verdeel hierover de walnoten (en eventueel de blaadjes munt).
De andere 2 bladerdeegplakken als deksel over het geheel leggen en de randen met je duimen of met een vork dichtdrukken.
Kwast de bovenkanten in met het losgeklopt ei en schuif ze in de oven 15 a 20 minuten of tot de "gebakjes" goudbruin zijn.

Serveersuggesties

Ook peer of perzik uit blik te gebruiken, maar wel heel goed uit laten lekken. De cirkels kun je zo groot of klein maken als je wilt. Gebruik je bijna de hele deegplak, dan kun je deze "taartjes" als hoofdgerecht geven met een salade. Maak je ze kleiner, dan als voorgerecht. Maak van de restjes deeglappen figuurtjes als garnering op de "taartjes".

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit geitenkaas met honing in bladerdeeg recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Geitenkaas met honing in bladerdeeg heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 2 recensies

  • Lijkt me heerlijk, ik ga mijn visite morgen als proefkonijnen gebruiken! Dank voor de tip.
    Ria gaf dit recept op 25 oktober 2012 5 uit 5 sterren
  • Heel onduidelijk die uitleg over de plakken bladerdeeg.
    Johnalf gaf dit recept op 20 november 2010 3 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven