Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Indiase kerriesoep recept
Indiase kerriesoep recept

Indiase kerriesoep


Ingrediënten


Bereidingswijze


Week de kokos gedurende 1 5 min. in een kopje heet water. Doe het mengsel in een fijne zeef en pers er zoveel mogelijk vocht uit. Gooi de pulp weg en bewaar het vocht. Pel de ui en hak ze heel fijn. Pers het teentje knoflook uit. Doe alle ingrediŽnten voor de gehaktballetjes in een kom en kneed met de handen goed door elkaar. Rol er kleine soepballetjes van tussen de handpalmen. Verhit 3 centiliter arachideolie in de wok en bak de balletjes rondom bruin. Schep ze uit de wok en laat ze uitlekken op keukenpapier. Giet de olie weg en verhit opnieuw 2 centiliter arachideolie in de wok. Bak de garam masala en de kurkuma gedurende 30 seconden. Bak vervolgens de fijn gesnipperde ui, de kerrieblaadjes en de uitgeperste knoflook 3 minuten mee. Voeg het water en de kokosmelk toe, breng aan de kook en laat 5 min. zachtjes koken. Zeef de soep en doe ze terug in de wok. Voeg de balletjes toe en laat nog 5 min. zachtjes sudderen alvorens op te dienen in kommetjes.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit indiase kerriesoep recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven