Indiase kerriesoep, muligatawny
- Herkomst India
- Categorie Maaltijdsoepen
- Kerriesoep recepten
- Bereiden
- Kookboek van keukenwonder
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Vijzel
- Pan
Bereidingswijze
- Pel de en de knoflookteentjes.
- Snipper de en snijd de peper, eventueel zonder de zaadjes, in ringetjes.
- Wrijf de peper en de knoflook fijn in een vijzel.
- Snijd de in smalle reepjes.
- Verhit de in een grote pan en fruit de uisnippers zachtjes glazig in 3 minuten.
- Voeg de knoflook-peperpasta en de reepjes toe en roerbak tot de kip lichtbruin is.
- Voeg de bouillon, de , de koriander, de kardemomzaadjes, de , de en de kaneel toe.
- Breng de soep aan de kook en laat hem 30 minuten zachtjes koken.
- Verwijder het kaneelpijpje en eventueel de kardemomzaadjes en de .
- Roer de geraspte , de en het door de soep en laat hem door en door warm worden.
- Breng de soep op smaak met .
Ook lekker om te maken
-
Recept
Kip kerriesoep met oosters tintje43u
-
Recept
Kerriesoep41u30m
-
Recept
Kerriesoep met kip en broccoli42u45m
-
Recept
Indiase linzensoep420m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie en kippenbouillon
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in kippenbouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van ei kunnen voorkomen in kippenbouillon
- kippenbouillon kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in slagroom
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van selderij kunnen voorkomen in kippenbouillon
- slagroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van soja kunnen voorkomen in olie en kippenbouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 242 kcal | 12% | 968 kcal |
Vetten | 12 g. | 18% | 48 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 3% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 1 g. | 4% | 4 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 16 g. | 6% | 64 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |