Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Kerriesoep recept
Kerriesoep recept

Kerriesoep


Ingrediënten


Bereidingswijze


Zet 1 liter water op met de kip, de laurier, 15 ui en de wortel en laat 45 minuten koken.

Neem het vlees uit de pan en zeef de bouillon. Pluk het vlees van de botten en verdeel in kleine stukjes.

Smelt de boter in de pan en fruit de 1/2 in ringen gesneden ui samen met het kerriepoeder. Voeg de bloem toe en laat 3 minuten op laag vuur garen onder regelmatig roeren. Voeg voorzichtig de bouillon toe terwijl je goed roert zodat er een gladde saus ontstaat. Voeg de rest van de bouillon toe en roer tot de klontjes zijn verdwenen. Voeg nu het kippenvlees toe en breng op smaak met peper en zout. Zet het vuur uit en roer een flinke scheut room door de soep. Doe een beetje taugé in de soepkom en vervolgens de soep in de kom.

Serveersuggesties

Ook lekker met preireepjes en/of wortel door de soep.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit kerriesoep recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven