Kerriesoep
- Herkomst Nederland
- Categorie Soepen
- Bereiden
- Kookboek van battum80
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Pan
- Zeef
Bereidingswijze
- Zet 1 liter water op met de kip, de laurier, 15 ui en de en laat 45 minuten koken.
Neem het vlees uit de pan en zeef de bouillon. - Pluk het vlees van de botten en verdeel in kleine stukjes.
Smelt de boter in de pan en fruit de 1/2 in ringen gesneden ui samen met het . - Voeg de toe en laat 3 minuten op laag vuur garen onder regelmatig roeren.
- Voeg voorzichtig de bouillon toe terwijl je goed roert zodat er een gladde saus ontstaat.
- Voeg de rest van de bouillon toe en roer tot de klontjes zijn verdwenen.
- Voeg nu het kippenvlees toe en breng op smaak met en .
- Zet het vuur uit en roer een flinke scheut room door de soep.
- Doe een beetje taugé in de soepkom en vervolgens de soep in de kom.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Kerriesoep420m
-
Recept
Kerriesoep van Huub415m
-
Recept
Indische kerriesoep430m
-
Recept
Indiase kerriesoep435m
-
Recept
Kerriesoep met worteltjes420m
-
Recept
Heldere kip-kerriesoep43u
Variaties op Kerriesoep
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Kerriesoep | 5 | Soepen |
Indiase kerriesoep | 3 | Soepen |
Komkommer-kerriesoep | 1 | Warm |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in bouillonblokje
- bouillonblokje kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van ei kunnen voorkomen in bouillonblokje
- bouillonblokje en roomboter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in kookroom
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van selderij kunnen voorkomen in bouillonblokje
- roomboter en kookroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van soja kunnen voorkomen in bouillonblokje
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 301 kcal | 15% | 1204 kcal |
Vetten | 13 g. | 19% | 52 g. |
Waarvan verzadigd | 2 g. | 14% | 8 g. |
Waarvan onverzadigd | 1 g. | 5% | 4 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 10% | 0 g. |
Koolhydraten | 31 g. | 12% | 124 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 2 mg. | 0% | 8 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |