Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Licht gebonden vissoep recept
Licht gebonden vissoep recept

Licht gebonden vissoep


Ingrediënten


Bereidingswijze


Haal de zalm van het vel en snijd de zalm in stukken. Snijd de wortel en de uien in stukken. Smelt 25 gram boter in een pan en voeg de zalm, het vel, wortel en ui toe en zet dit 4 minuten aan. Afblussen met de witte wijn en nog 1/2 minuutje laten pruttelen. Fond, water en 2 bouillonblokjes toevoegen en dit 15 minuutjes zacht laten koken. Bouillon door een zeef schudden en uiteraard het vocht opvangen in een kom. De zalmstukjes eruit halen en fijn hakken. In een andere pan 75 gram boter smelten en laten uitbruisen. Bloem toevoegen en even gaar laten worden. Voorzichtig de bouillon toevoegen en roeren tot een gladde gebonden soep. Op smaak maken met peper- zout en eventueel het derde bouillonblokje. Voeg nu ook de fijn gehakte zalm, slagroom en gehakte dille toe. Snijdt de 150 gram zalm en rode poon in kleine blokjes en bestrooien met peper en zout. Braadpan verwarmen met de olie en hierin de zalm en poon aanzeten tot de vis net gaar is. Neem 4 soepborden en verdeel hierover de vis. Het mooiste is om in het midden van het bord een hoog hoopje te maken. Schep nu ook de soep, langs de vis, op het bord en afgarneren met een takje dille. Smakelijk eten.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit licht gebonden vissoep recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Licht gebonden vissoep heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie

  • Hoi, Wel, de licht gebonden vissoep bereid volgens recept, en heb daar naast de fond een half wijnglas Nolly Prat aan toegevoegd. In eerste instantie smaakte de soep al goed, maar met het hal... Lees reactie
    Gerlig gaf dit recept op 29 oktober 2011 4 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven