Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Linzensoep alla Italiana recept
Linzensoep alla Italiana recept

Linzensoep alla Italiana


Ingrediënten


Bereidingswijze


Deze soep is al een hoofdgerecht. Snijd alle groenten in schijfjes of blokjes wat jij mooi vind. De groenten heel goed wassen! De ui, knoflook, peterselie en koriander fijn malen met wat zout en olijfolie. Doe dit in een soeppan en laat het beetje pruttelen. Dan doe je alle groenten in de pan behalve aardappel en tomaat en doe je er zout eroverheen. Laat het beetje gaar worden, roeren af en toe en kruiden toevoegen die je lekker vind. Ik doe er altijd wat oregano en basilicum overheen. Dan doe je de tomaat erin, eerst pers je de sap in de pan en dan gooi je de tomaat erbij. Na een paar minuten kan je de velletje van de tomaat eraf trekken (bij mij thuis vinden ze de velletje irritant). Vul de pan met water (ligt eraan hoeveel mensen). Dan laat je het koken en voeg je zout bij, proef wat er mist. Doe er bouillonblokje bij. Het laatste uurtje doe je er de gewassen linzen in. De laatste 20 minuten doe je er de aardappels in en zakje saffraan. Je kan een deel pureren zodat het gebonden is. Ik maak altijd een papje met bloem en water en laat het beetje meekoken in de soep zodat het wat dikker word. Serveren met brood, en geraspte parmezaanse kaas of grana kaas. Doe er als laatste op het bord wat olijfolie overheen. Je kan deze soep invriezen als hij koud is geworden en is lang houdbaar. Eet smakelijk!

Allergenen Informatie

Voor dit linzensoep alla italiana recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Linzensoep alla Italiana heeft een gemiddelde waardering gekregen van 2 / 10 in 1 recensie

  • Deze heb ik vanavond gemakt e het wAS HEerlijk! ee echte aanrader voorl met deze kou !
    Salentina gaf dit recept op 1 januari 2008 1 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven