Linzensoep alla Italiana
- Herkomst Italie
- Categorie Soepen
- Linzensoep recepten
- Bereiden
- Kookboek van lilly_italia
- 1 reviews
Keukenspullen
- Soeppan
- Pan
Bereidingswijze
- Deze soep is al een hoofdgerecht.
- Snijd alle groenten in schijfjes of blokjes wat jij mooi vind.
- De groenten heel goed wassen!
- De , knoflook, peterselie en fijn malen met wat en .
- Doe dit in een soeppan en laat het beetje pruttelen.
- Dan doe je alle groenten in de pan behalve aardappel en tomaat en doe je er eroverheen.
- Laat het beetje gaar worden, roeren af en toe en kruiden toevoegen die je lekker vind.
- Ik doe er altijd wat oregano en basilicum overheen.
- Dan doe je de tomaat erin, eerst pers je de sap in de pan en dan gooi je de tomaat erbij.
- Na een paar minuten kan je de velletje van de tomaat eraf trekken (bij mij thuis vinden ze de velletje irritant).
- Vul de pan met water (ligt eraan hoeveel mensen).
- Dan laat je het koken en voeg je bij, proef wat er mist.
- Doe er bij.
- Het laatste uurtje doe je er de gewassen in.
- De laatste 20 minuten doe je er de in en zakje .
- Je kan een deel pureren zodat het gebonden is.
- Ik maak altijd een papje met bloem en water en laat het beetje meekoken in de soep zodat het wat dikker word.
- Serveren met brood, en geraspte parmezaanse kaas of grana kaas.
- Doe er als laatste op het bord wat overheen.
- Je kan deze soep invriezen als hij koud is geworden en is lang houdbaar.
- Eet smakelijk!
Ook lekker om te maken
-
Recept
Linzensoep met sherry en eendenbortsfilet41u
-
Recept
Linzensoep415m
-
Recept
Linzensoep415m
-
Recept
Egyptische linzensoep430m
-
Recept
Gele linzensoep425m
-
Recept
Turkse linzensoep425m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in bouillonblokje
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in bouillonblokje
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van ei kunnen voorkomen in bouillonblokje
- Sporen van koemelk kunnen voorkomen in bouillonblokje
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van selderij kunnen voorkomen in bouillonblokje
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van soja kunnen voorkomen in bouillonblokje
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept (1)
Linzensoep alla Italiana heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 70 kcal | 3% | 350 kcal |
Vetten | 4 g. | 6% | 20 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 2 g. | 1% | 10 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |