Was de en laat ze in twee afzonderlijke bakken weken in ruim water gedurende 30 minuten.
Snijd de prei(1 stuk) in ringen en snipper de ui(1 stuk).
Kook in twee pannen de linzen(500 gram)(500 gram) in 1,5 liter bouillon tot ze gaar zijn.
Voeg bij de rode linzen(500 gram)(500 gram) de ui(1 stuk) en saffraan(5) en bij de groene linzen(500 gram)(500 gram) de prei(1 stuk).
Bak de eendenborst(1 stuk) rose.
Sla de slagroom(0.5 liter) stijf met een snufje zout(1 stuk) en peper(1 stuk).
Pureer de soepen en passeer ze door een zeef.
Maak op smaak met sherry(1 deciliter) en zout(1 stuk).
Snijd de eend in heel dunne plakjes.
Schenk met twee kannen tegelijk de soep uit op de borden, zodat er een rood en groen gedeelte ontstaat.
Leg de plakjes eend op de schijdingslijn.
Maak met een warme lepel quenelle room, leg dit op de eend en serveer uit.
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Sporen van pinda kunnen voorkomen in kippenbouillon
Gluten
Sporen van gluten kunnen voorkomen in kippenbouillon
Suiker
Geen overeenkomsten gevonden.
Sesam
Geen overeenkomsten gevonden.
Ei
Sporen van ei kunnen voorkomen in kippenbouillon
Koemelk
kippenbouillon kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in slagroom
Mosterd
Geen overeenkomsten gevonden.
Noten
Geen overeenkomsten gevonden.
Selderij
Sporen van selderij kunnen voorkomen in kippenbouillon
Lactose
slagroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
Schaaldieren
Geen overeenkomsten gevonden.
Sulfiet
Geen overeenkomsten gevonden.
Soja
Sporen van soja kunnen voorkomen in kippenbouillon
Vis
Geen overeenkomsten gevonden.
Zoutarm
zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt? Help anderen & deel nu je ervaring met anderen! Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.