Pompoensoep

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Pan
  • Staafmixer

Bereidingswijze

  1. schillen en in stukken snijden.
  2. pellen en snipperen.
  3. schillen, in vieren snijden, klokhuizen verwijderen en in stukken snijden.
  4. In hoge pan boter verhitten en ui ca. 3 min.
  5. fruiten.
  6. , appel en suiker toevoegen en ca. 5 minuten op matig vuur al omscheppend bakken.
  7. naar smaak erboven raspen, 0,5 theelepel kaneel en 1 liter water toevoegen.
  8. Bouillonblokjes erboven verkruimelen.
  9. Soep in ca. 20 minuten zachtjes gaar koken.
  10. Intussen lobbig kloppen en op smaak brengen met , rest van kaneel, en .
  11. Soep met staafmixer pureren en op smaak brengen met en .
  12. Soep in diepe borden scheppen en garneren met kruidige room.
  13. Bestrooien met croutons.
25
25
25

Variaties op Pompoensoep

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Pompoensoep
VariatieAantalGang
Pompoensoep40Soepen
Pittige pompoensoep5Maaltijdsoepen
Thaise pompoensoep2Maaltijdsoepen

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in boter of margarine en kippenbouillonblokjes
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in kippenbouillonblokjes
  • basterdsuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Sporen van sesam kunnen voorkomen in boter of margarine
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in kippenbouillonblokjes
  • boter of margarine en kippenbouillonblokjes kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter of margarine en slagroom
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in kippenbouillonblokjes
  • boter of margarine kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter of margarine en slagroom
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in boter of margarine en kippenbouillonblokjes
  • Sporen van vis kunnen voorkomen in boter of margarine
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
176 kcal
8%704 kcal
Vetten
9 g.
13%36 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
14 g.
5%56 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Pompoensoep