Visterrine

Ingrediënten

+ -
print

Saus:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Bakplaat
  • Staafmixer
  • Oven
  • Rasp

Bereidingswijze

  1. Oven voorverwarmen op 250ºC.
  2. Vis op bakplaat leggen (bestrooid met wat en beetje ) 4 minuten bakken.
  3. zachtjes pocheren en af laten koelen.
  4. Vis in vlokken uit elkaar trekken en controleren op graatjes.
  5. door kloppen.
  6. In schaal 2 hele en 1 eierdooier los kloppen.
  7. Overgebleven eiwit stijf kloppen en door rest van het eimengsel scheppen.
  8. Uimengsel toevoegen en daarna voorzichtig de vis vlokken erdoor scheppen.
  9. Het mengsel in platte, ingevette en met paneermeel bestrooide schaal scheppen en 30 minuten in oven van 180ºC laten garen.
  10. Af laten koelen of warm serveren.
  11. Saus:
  12. Doe de met wat in een hoge kom.
  13. Mixen met staafmixer en langzaam olijfolie toevoegen tot er een stevige massa ontstaat.
  14. Daarna en de rasp van de sinaasappelschil toevoegen.
  15. Serveren:
  16. stort de terrine op een mooie schaal (evt.
  17. heel kort in warm water dompelen als hij niet los wil laten), versier met wat saus en serveer de rest van de saus in een apart schaaltje.
  18. Kan ook in blokjes gesneden worden en als tappa geserveerd worden.
25
25
25

Variaties op Visterrine

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Visterrine
VariatieAantalGang
Visterrine1Koud

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie en olie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • roomkaas kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • roomkaas en melk is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in olie en olie
  • zalmfilet en kabeljauwfilet is niet geschikt voor een vis-intollerantie
  • zout en zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
1186 kcal
59%9488 kcal
Vetten
27 g.
38%216 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
1 g.
0%8 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Visterrine