Tomatenchutney

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Hapjespan
  • Koekenpan

Bereidingswijze

  1. De rijpe moeten ontveld en in blokjes worden gesneden.

    Verwarm de in een hapjespan of koekenpan.
    Bak daar in de lichtbruin.
  2. Voeg dan de knoflook toe en bak dit kort mee.

    Voeg dan alle overige ingrediënten toe en laat het aan de kook komen, goed roeren.
    Laat het flink indikken, zo dik dat het bijna jam lijkt.

    Doe alles in schoongemaakte potjes, eventueel omgespoeld met zuivere soda en daarna met heet water.
  3. Deksel er op en de potjes enkele seconden op z’n kop zetten en dan weer rechtop.
  4. Zo ontsnapt de lucht en kan je het vrij lang bewaren, ca. 1 jaar.
  5. Ik zou er een etiket opzetten met de datum.

    Na afkoeling in de koelkast bewaren.
    De chutney is vrij zoet maar toch pittig, je moet er van houden.
25
25
25

Variaties op Tomatenchutney

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Tomatenchutney
VariatieAantalGang
Tomatenchutney3Sambals
Perziken-tomatenchutney1Jam en marmelade
Tomatenchutney (grote hoeveelheid)1Sauzen en marinades

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • basterdsuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
74 kcal
3%888 kcal
Vetten
1 g.
2%12 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
15 g.
5%180 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Tomatenchutney