Coq au vin
- 4 hele kippenpoten (bout + drumsteak)
- voor de marinade:
- 500 milliliter droge, rode wijn
- 3 takjes verse tijm
- 2 laurierbladeren
- 2 takjes verse peterselie
- 0,5 ui
- 2 kruidnagels
- peper
- 1 glaasje cognac
- voor de saus:
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel boter
- 150 gram gerookte magere spekblokjes
- 0,5 ui
- 2 teentjes knoflook
- 2 eetlepels bloem
- 100 gram worteltjes
- 0,5 stengel bleekselderij
- 200 gram kleine kastanjechampignons
- 100 gram hele kleine sjalotjes (formaat zilveruitje)
- 200 milliliter kippenfond of kippenbouillon
- 0,5 theelepel suiker
- peper
- zout
- voor de garnering:
- 2 eetlepels gehakte, verse peterselie
Hieronder kunt uw aangeven wat er volgens jou niet klopt aan de allergie informatie van dit recept,
wij doen onze best de informatie bij te werken waardoor ons allergie filter alleen nog maar beter word.
- Home
- Recept
- Hoofdgerechten
- Gevogelte
- Coq au vin
- Melding maken