Loempia Semarang (loempia met atjar en saus)
- 20 loempiavellen
- 100 gram gehakte garnalen
- 100 gram gehakte kip
- 300 gram bamboescheuten, in luciferdikte gesneden
- 100 gram tauge
- 1 kleine prei in dunne ringetjes
- 1 lente-ui, in dunne ringetjes gesneden
- 2 eetlepels sojasaus
- 0,5 theelepel zout
- 0,5 theelepel peper
- 1 theelepel suiker
- 1 ei, losgeklopt
- 2 teentjes knoflook
- 4 sjalotten
- olie
- atjar:
- 150 gram komkommer
- 4 lomboks
- 1 eetlepel kristalsuiker
- 0,5 theelepel zout
- 1 eetlepel azijn
- saus:
- 2 teentjes knoflook, gehakt
- 50 gram gula djawa
- 1 eetlepel ketjap manis
- 150 milliliter warm water
- 3 eetlepels maïzena, in water opgelost
- 0,25 theelepel zout
- 1 eetlepel olie
Hieronder kunt uw aangeven wat er volgens jou niet klopt aan de allergie informatie van dit recept,
wij doen onze best de informatie bij te werken waardoor ons allergie filter alleen nog maar beter word.