Franse uiensoep (op basis runderbouillon)
- 1,5 kilo runderbotten, met vlees
- 2 schenkels
- 150 gram wortelen, kleingesneden
- 750 gram ui, kleingesneden
- 3 deciliter droge witte wijn
- 1 steel bleekselderij, in blokjes
- 150 gram champignons, kleingesneden
- 4 tomaten, ontpit
- 1 kleine prei, kleingesneden
- 1,4 kilo uien
- 5 tenen knoflook
- 75 gram boter
- 150 gram ontbijtspek, in blokjes gesneden
- 1 bouquetgarni van:
- 1 takje dragon
- 1 takje tijm
- 3 takjes peterselie
- 2 laurierblaadjes
- verder:
- 1 stokbrood, zelfgebakken
- 250 gram Gruyère, geraspt
- garnering:
- 1 ui
- 0,5 deciliter rode port
- 1 eetlepel Franse cognac
- 1,4 deciliter room
- 75 gram eierdooier
Hieronder kunt uw aangeven wat er volgens jou niet klopt aan de allergie informatie van dit recept,
wij doen onze best de informatie bij te werken waardoor ons allergie filter alleen nog maar beter word.