Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Franse uiensoep (op basis runderbouillon) recept
Franse uiensoep (op basis runderbouillon) recept

Franse uiensoep (op basis runderbouillon)


Ingrediënten


Bereidingswijze


Verwarm een oven voor tot 225º C.
Doe de runderbotten en de schenkels in een braadslee en laat ze bruinen in de voorverwarmde oven.
Voeg dan de wortel en de ui toe, schep alles om en laat het nog ca. 5 minuten gaan.
Doe alles over in een grote pan.
Giet het vet uit de braadslee en blus de braadslee af met de witte wijn.
Schraap het aanbaksel los.
Laat dit op een hoog vuur tot de helft inkoken en giet het in de pan.
Voeg 3 ½ liter koud water toe en breng het aan de kook.
Schuim het regelmatig af.
Draai het vuur laag, zodra de massa kookt, en voeg dan bleekselderij, champignons, tomaat, prei, dragon, tijm, peterselie en laurier toe.
Sluit de pan en laat het 90 minuten gaan.
Zeef de bouillon en laat ze afkoelen.
Ontvet ze.
Kook ze in tot 2 liter.
Maak de uien schoon en snijd ze in dunne ringen.
Pel de teentjes knoflook.
Laat de boter en een grote pan smelten,
voeg de uien en de geperste knoflook toe en laat het geheel, al omscheppend, zachtjes zweten tot het gaar is.
Voeg nu de blokjes ontbijtspek, de witte wijn, de runderbouillon en het bouquet garni toe en laat het geheel 30 tot 40 minuten zachtjes trekken.
Haal het ontbijtspek uit de soep en pureer de soep.
Proef de soep af op smaak.

Verwarm een oven voor tot 230º C.
Snijd het stokbrood in dunne plakken en bestrooi het royaal met de Gruyère.
Leg ze op een met bakpapier beklede ovenplaat en plaats deze net voor het uitserveren ca 3 minuten in de voorverwarmde oven.
De kaas moet lichtbruin en gesmolten zijn.

Serveren:
Maak de ui schoon en snijd ze in 14 zéér dunne ringen. Zet deze, naar eigen idee, wel of niet, even aan in wat boter.
Meng de rode port, Franse cognac, room en de eierdooier in een kom door elkaar.
Giet in elke hete soepkop wat van dit mengsel en schep er de hete soep overheen.
Leg een ui-ring op de soep en leg daarop een kaas-crouton.
Serveer de soep direct uit.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit franse uiensoep (op basis runderbouillon) recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven