Nieuw jaar, nieuwe kansen
In verband met zielige varkentjes, arme kippetjes en wreed vermoorde koetjes zou ik in 2011 wat vaker vegetarisch eten, had ik me vorig jaar voorgenomen. Is niet helemaal gelukt, afgezien dan van de pizza quatro formaggi die ik af en toe in de oven schoof. Daarom doe ik het dit jaar anders: ik stel haalbare doelen (ik ben bij nader inzien te carnivorisch ingesteld om enige mate van vegetarisme te kunnen veinzen) en zet ze hier zwart op wit neer zodat ik er niet onderuit kan.Dus, voor mij wordt 2012 het jaar dat ik:
- af en toe een Valess-filetje in de pan gooi om toch m'n goede voornemen van vorig jaar een beetje waar te maken;
- zelf boeuf bourguignon ga bereiden;
- sushi leer rollen;
- een recept uit mijn uitgebreide chocoladekookboek ga proberen(er staan zulke lekkere baksels in dat ik tot nu toe niet kon kiezen);
- met kerst goedgelukte schuimkransjes in de boom hang in plaats van een soort keiharde suikerkoek.
Je moet de lat nooit te hoog leggen, dus hou ik het voorlopig hier maar bij. Anders voelt het zo geforceerd, al dat geknutsel in de keuken. Maar wat ik in ieder geval beloof: ik hou Mijn ReceptenBoek op de hoogte van al mijn culinaire uitspattingen. En ja, ook van alle mislukkingen in de keuken, een mens heeft wat slechte voorbeelden nodig om de moed niet op te geven...
Een culinair 2012 toegewenst!
Bekijk ook
Oliebollen en kniepertieJe kunt niet vroeg genoeg beginnen met de voorbereidingen voor oudjaarsavond. Ik heb door het jaar heen al het één en ander aan bubbelende wijnen ingekocht, maar qua eten sla ik pas deze week in. En dan doemt de altijd terugkerende vraag op: wat zetten we onze gasten voor hapjes voor?