Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Weg met mes en vork

Lees de column van HildeHet scheelde in ieder geval in de afwas, voor het Ethiopisch restaurant waar ik laatst uit eten was. We aten namelijk lekker met onze handen. En dan ook nog eens met z'n allen van één groot bord. Heel authentiek en ontspannen. En inderdaad, we hadden niet eens bestek nodig.

Het zag er prachtig uit, het bord bekleed met zuurdesempannenkoeken met daarop verschillende linzencurry's, hoopjes kool, pompoen en andere groenten. Maar bij het serveren keken we elkaar wel even verbaasd aan: natuurlijk, dit horen we met onze handen te eten! Vandaar dat we geen bestekgekletter hoorden en we al hadden opgemerkt dat er zo'n rustige sfeer hing. Daarbij hielp het natuurlijk ook dat er prachtige Afrikaanse kunst aan de muur hing en er een bar was met een rieten dakje. Even weg van de winter.

En wat smaakte het heerlijk. De Ethiopische keuken, met recepten van duizenden jaren oud, is er één van 'slow cooking'. De ingrediënten liggen dus urenlang te sudderen in een bonte mix van Afrikaanse kruiden en specerijen. Wat dan als bijkomstigheid heeft dat het behoorlijk pittig kan worden, maar in combinatie met een stukje zuurdesempannenkoek is dat juist een heel verfrissende smaaksensatie.

Kortom, ik waande me even in een exotisch oord waar ik eindelijk weer eens ongegeneerd met mijn handen mocht eten. Dat moeten we vaker doen!

Bekijk ook

Biologisch, maar niet gezonder
Biologisch voedsel is goed. Goed voor de dieren, goed voor het milieu, en dus goed voor ons. Maar het is niet gezonder dan 'normaal' voedsel: de kans op ziekten wordt niet kleiner als je biologisch eet. En da's toch wel een beetje jammer. Want doordat het allemaal zo verantwoord is, is het een stuk duurder. En dat is niet goed voor onze portemonnee.

Reageren

 • Naam
 • Email
 • Mijn reactie
Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
  Meedoen!

  gratis tas

  bij invoer van 5

  eigen recepten!

  Gratis Inschrijven