Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Eendenbouillon

Hier vertellen wij je alles over Eendenbouillon. Het gebruik en handige weetjes en natuurlijk zoals je van ons gewend bent de lekkerste recepten met Eendenbouillon.

Gebruik van Eendenbouillon

Eendenbouillon kan als basis voor soepen en sauzen worden gebruikt, of als ingrediënt in verschillende andere bereidingen, bijvoorbeeld in eendenpaté of een ragout. Je kunt de bouillon gebruiken voor het maken van een (maaltijd)soep. Vul de soep bijvoorbeeld met paddenstoelen, kastanjes,pasta of wontons. Van eendenbouillon kun je ook een gebonden soep maken. Een gebonden soep van eendenbouillon smaakt extra goed met een scheutje cognac. Gecombineerd met de smaak van sinaasappel maak je van eendenbouillon of eendenfond een heerlijke jus.  Je kunt eendenbouillon eenvoudig zelf maken van resten eendenvlees. Meestal houd je een grote hoeveelheid bouillon over als je het zelf hebt gemaakt, bijvoorbeeld als basis voor een gerecht. Maar de overgebleven zelfgemaakte eendenbouillon kun je in handige porties invriezen voor later gebruik. In plaats van eendenbouillon kun je kippenbouillon of kippenfond als alternatief nemen.

 • zie informatie op de verpakkingHoudbaarheid
 • vers, in poeder- of pastavormSoorten
 • BouillonsCategorie
 • jaIn te vriezen

Algemene informatie over

Eendenbouillon is een bereiding waarbij door middel van het (afval)vlees van eend en kruiden een smaak wordt afgegeven aan water. Hiervoor hebben restjes eendenvlees en/of karkassen van eenden samen met kruiden een langere tijd in kokend water getrokken. Wanneer de ingrediënten voldoende smaak aan het water hebben afgegeven, worden ze uit het water gezeefd. Een bouillon is dan ook een extract dat bestaat uit water met geur en smaak. Eendenfond wordt op eenzelfde manier bereid maar heeft door een hele lange inkooktijd een dikkere structuur verkregen. Je kunt eendenbouillon of eendenfond kant-en-klaar kopen in een delicatessenwinkel. De bouillon is ook verkrijgbaar in poeder- of pastavorm. Kant-en-klare eendenbouillon is meestal zeer lange tijd houdbaar. Raadpleeg voor de houdbaarheidsdatum de informatie op de verpakking. Bouillon in poedervorm moet op een droge plaats bewaard worden in een goed afgesloten pot. Je kunt eendenbouillon ook eenvoudig zelf maken door het restvlees van eend samen met ui en eventueel andere fijn gesneden groente- en kruidensoorten korte of lange tijd te koken in een hoeveelheid water. Venkel, steranijs en koriander zijn hiervoor zeer geschikt. Er zijn diverse snelle en makkelijke recepten verkrijgbaar voor het zelf maken van eendenbouillon, waarbij gebruik wordt gemaakt van verschillende groenten en kruiden. Het hoofdingrediënt blijft natuurlijk het vlees of karkas van een eend.

Enkele gebruiksvormen van Eendenbouillon

Klik op de titel om recepten te zoeken met betreffende gebruiksvorm.

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
  Meedoen!

  gratis tas

  bij invoer van 5

  eigen recepten!

  Gratis Inschrijven