Tempura bloem

Hier vertellen wij je alles over Tempura bloem. Het gebruik en handige weetjes en natuurlijk zoals je van ons gewend bent de lekkerste recepten met Tempura bloem.

Gebruik van Tempura bloem

Je kunt zelf tempura beslag maken van gewone bloem. Kant-en-klaar tempurameel is vooral geschikt voor als je maar een kleine hoeveelheid beslag nodig hebt. Meng het tempurameel en een ei met ijskoud water. Men beweert dat je het beste het water een poosje in de koelkast kunt laten staan met ijsblokjes er in. Koolzuurhoudend water mag ook. Meng het meel met het water, maar roer bijvoorbeeld met een vork of stokjes om het beslag niet te glad te maken. Roer niet te lang en gebruik het beslag direct. Haal de producten of ingrediënten die je wilt frituren eerst door wat maïzena en klop het teveel er af. Op die manier hecht het beslag zich goed aan het product. Het laagje moet niet te dik zijn, maar resulteren in een dun, knapperig, licht laagje. De temperatuur van de olie hangt af van wat je frituurt. Je kunt voor het frituren een neutrale olie gebruiken, eventueel met een beetje sesamolie gearomatiseerd. Er kan van alles gebruikt worden voor tempura. Meestal gebruikt men stukjes groente, vis en schaaldieren. Maar kip en (orgaan)vlees kunnen ook op deze manier worden bereid. Gebruik in dit geval voor het frituren plantaardige olie (druivenpit-, arachide of zonnebloemolie. Tempura hapjes worden vaak geserveerd met scherpe sausjes, bijvoorbeeld een gembersausje, mierikswortelroom en ten tsuyu (een saus gemaakt op basis van sake).

  • meel: zie informatie op de verpakkingHoudbaarheid
  • Tempurameel, tempura mix, tempurabloem, tempura-koSoorten
  • MeelCategorie
  • jaIn te vriezen

Algemene informatie over Tempura bloem

Tempura is een Japans gerecht en tevens een bereidingswijze. Tempureren is het voorzien van ingrediënten en producten in een tempura deegjasje en deze vervolgens frituren. Tempura komt weliswaar oorspronkelijk uit de Portugese keuken, maar wordt toch gezien als typisch Japans. De speciale bereidingswijze werd in de 16e eeuw door de Japanners overgenomen en eigen gemaakt. Tempura bloem kun je kant-en-klaar als mix kopen. Het meel kan uit verschillende soorten bestaan, bijvoorbeeld rijstebloem of gewone bloem van tarwemeel, een deel maïzena, aardappelmeel en soms wat bakpoeder (voor extra luchtigheid) en een kleurstof. Het speciale tempurameel is verkrijgbaar in elke toko of Aziatische supermarkt. Het beslag wordt gemaakt van tempurameel, ijskoud water en een ei. Het wordt zeer kort gemengd, het mag net geen samenhangend beslag vormen. Het ijskoude water zorgt voor een krokant en luchtig resultaat dat minder vet opneemt. Dit beslag is geschikt om de meest uiteenlopende soorten producten of ingrediënten van een deeglaagje te voorzien.

Enkele gebruiksvormen van Tempura bloem

Klik op de titel om recepten te zoeken met betreffende gebruiksvorm.

Onze laatste recepten met Tempura bloem