"Dronken" arretjescake

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Spatel
  • Pan

Bereidingswijze

  1. Bekleed een springvorm van 20 cm doorsnede met plastic folie.
  2. Doe de biscuitjes in een kom en sprenkel de likeur erover.
  3. Smelt de met en chocolade in een kom die je op een pan met heet water op laag vuur hebt gezet en roer alles glad.
  4. Neem de pan van het vuur en laat de chocolademassa 5 minuten afkoelen.
  5. Spatel er de geklopte , noten, , bigarreaux, schilletjes en stukjes biscuit tot alles gelijkamtig gemengd is.
  6. Schep het mengsel in de voorbereide vorm en druk de bovenkant goed aan.
  7. Zet de vorm afgedekt 4 uur (of de hele nacht) in de koelkast.
  8. Stort de cake voorzichtig op een gebakschaal.
  9. Trek de folie eraf en gooi hem weg.
  10. Bestuif de cake royaal met cacao en dien hem op.
  11. De cake is maximaal 3 dagen houdbaar, mits je hem in de koelkast bewaart.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in pure chocolade
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in pure chocolade
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in pure chocolade
  • boter en pure chocolade kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en slagroom
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • pure chocolade kan sporen bevatten van noten en Allergie in gemengde noten
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • pure chocolade kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter en slagroom
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in pure chocolade
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

"Dronken" arretjescake heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Na het toevoegen van de geklopte slagroom lost deze natuurlijk toch op door de warmte van de chocolade. Het werd bij mij een natte boel en nadat hij uit de koelkast kwam was hij ook nat op de bodem...... Lees reactie
Ingrid 1 oktober 2016

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
318 kcal
15%2544 kcal
Vetten
29 g.
42%232 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
17 g.
6%136 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor