Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Oven
  • Zeef
  • Ovenschaal

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Breng de aardappelplakjes in water met zout aan de kook en laat precies 3 minuten doorkoken.
  3. Roer af en toe om, om aan elkaar plakken van de plakjes te voorkomen.
  4. Laat de aardappelplakjes in een vergiet of zeef uitlekken.
  5. Roer de door de zachte en wrijf hier de ovenschaal mee in.
  6. Leg een laag aardappelschijfjes in de schaal en bestrooi die met zout, (versgemalen) peper, en Provençaalse .
  7. Strooi hierop de helft van de bacon-reepjes en een laag .
  8. Leg op de weer een laagje aardappelen, breng opnieuw op smaak met zout, peper en , de rest van de bacon en een laag .
  9. Herhaal dit tenslotte nog een keer maar nu zonder baconreepjes.
  10. Schenk er de en de over heen.
  11. Zet de schaal circa 30 tot 40 minuten in de oven, tot zich een goudbruin korstje heeft gevormd.
  12. Eventueel kan dat proces versneld worden onder de grill.
  13. Let dan wel op, dat gaat erg snel!
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter, kaas, kruiden kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter, kaas, melk, slagroom
  • Sporen van mosterd kunnen voorkomen in kaas
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • kruiden kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter, kaas, melk, slagroom
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van zout kunnen voorkomen in kaas
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
289 kcal
14%1156 kcal
Vetten
7 g.
10%28 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
35 g.
13%140 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor (Jac’s) aardappelgratin met baconreepjes