"light" pizza met feta en mais
- Herkomst Italie
- Categorie Snacks
- Bereiden
- Kookboek van bettyvandijk
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Bakpapier
Bereidingswijze
- Verbrokkel de en los hem op in 250 mililiter lauwwarm water.
- Meng 400 gram, een snufje en 1/2 theelepel zout.
- Giet de en de olie erbij en kneed het tot een glad deeg.
- Laat het deeg afgedekt op een warme plek ca. 45 minuten rijzen.
- Bestrooi de tomaten met de , .
- Laat de uitlekken.
- Was de paprika en snijd hem klein.
- Pel de en snijd hem in ringen.
- Verbrokkel de feta.
- Kneed het deeg op een beetje door, halveer het en rol er 2 cirkels à 26 cm doorsnede van.
- Leg ze op 2 met bakpapier beklede bakblikken.
- Strijk de tomaten er overheen.
- Beleg ze met de voorbereide ingrediënten en de .
- Bak de pizza's ca. 20 minuten op 225 graden C.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Pizza variaties42u55m
-
Recept
Kaashapje Light415m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- gist kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
- suiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van koemelk kunnen voorkomen in fetakaas
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout en peper past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 543 kcal | 27% | 2172 kcal |
Vetten | 12 g. | 17% | 48 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 85 g. | 32% | 340 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |