"Light" wortel aardappelgratin
- Herkomst Nederland
- Categorie Bijgerechten
- Aardappelgratin recepten
- Bereiden
- Kookboek van bettyvandijk
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Oven
- Rasp
- Ovenschaal
Bereidingswijze
- Deze gratin is erg lekker als bijgerecht (bijv bij gebakken vis).
- De schotel is dan voldoende voor 3- 4 personen.
- Schil de .
- Maak de wortelen en de schoon.
- Schaaf of snijd de groenten in dunne plakken.
- Pel de knoflook en snijd het teentje in tweeën.
- Wrijf een ovenschaal eerst in met knoflook en vervolgens met de boter.
- Verdeel de en de groenten over de schaal.
- Breng op smaak met peper en wat zout en .
- Verwarm de , verkruimel het bouillonblokje in de en los hem hierin op.
- Roer de erdoorheen.
- Breng op smaak met peper en wat zout.
- Schenk de saus over de gratin.
- Rasp de en strooi hem eroverheen.
- Bak de schotel gedurende ca. 45 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden C.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Wortel- aardappelgratin41u15m
-
Recept
Aardappelgratin445m
-
Recept
Aardappelgratin450m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in groentebouillonblokje
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in groentebouillonblokje
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van ei kunnen voorkomen in groentebouillonblokje
- boter om in te vetten, groentebouillonblokje, kaas kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter om in te vetten, slagroom, melk, kaas
- Sporen van mosterd kunnen voorkomen in kaas
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van selderij kunnen voorkomen in groentebouillonblokje
- boter om in te vetten, slagroom, melk, kaas is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van soja kunnen voorkomen in groentebouillonblokje
- Geen overeenkomsten gevonden.
- kaas kan sporen bevatten van zout en Allergie in zout en peper
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 404 kcal | 20% | 1212 kcal |
Vetten | 11 g. | 16% | 33 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 44 g. | 16% | 132 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |