15 minuten-chocoladetaartje
- Herkomst Nederland
- Categorie Taart en gebak
- Bereiden
- Kookboek van bettyvandijk
- 1 reviews
Keukenspullen
- Mixer
- Spatel
- Taartvorm
- Pan
- Oven
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor tot 220 graden.
- Smelt in een steelpan op laag vuur 100 gram met 100 gram chocolade.
- Roer glad en neem de pan van het vuur.
Klop met een mixer de met de luchtig. - Spatel de chocoladeboter door het eimengsel.
- Spatel tenslotte de door het chocoladebeslag.
- Schenk het beslag in een taartvorm.
Bak het chocoladetaartje in 15 minuten gaar in de voorverwarmde oven.
Neem de taart uit de oven en laat afkoelen.
Maak intussen het glazuur:
Doe de resterende chocolade in een hittebestendige kom. - Zet de kom op een pan kokend water, laat de kom het water niet raken!! (au bain marie).
- Laat de chocolade smelten.
- Neem de chocolade van het vuur en roer de er in 3 porties door.
- Roer er de resterende in kleine blokjes door tot een gladde glanzende massa ontstaat, voeg 2 eetlepels koud water toe en roer glad
Lepel de chocoladeglazuur over het taartje en zet 1 uur in de koelkast om stevig te worden.
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in pure chocolade
- pure chocolade kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
- suiker en poedersuiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- pure chocolade kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren
- boter en pure chocolade kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van noten kunnen voorkomen in pure chocolade
- Geen overeenkomsten gevonden.
- pure chocolade kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en poedersuiker
- Sporen van soja kunnen voorkomen in pure chocolade
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept (1)
15 minuten-chocoladetaartje heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 358 kcal | 17% | 2148 kcal |
Vetten | 32 g. | 47% | 192 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 18 g. | 7% | 108 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 8 g. | 9% | 48 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |