Maak een ragout door de te laten smelten en er de doorheen te roeren.
Laat in een minuut of vijf gaar worden.
Voeg er in drie keer de koude bouillon aan toe, zodat een stevige massa ontstaat.
Bak de paddestoelen even aan en doe ze samen met het spek(100 gram) door de ragout.
Breng op smaak met peper en zout en laat koud worden.
Rol er balletjes van ter grootte van een bitterbal.
Haal die door de bloem(50 gram)(120 gram), daarna door de losgeslagen eieren(4) en op het laatst door het paneermeel(100 gram) (en eventueel een tweede keer door ei en paneermeel(100 gram) voor een extra stevige korst zodat je minder risico loopt dat de ballen kapot gaan in de frituur).
Laat opstijven in de koelkast.
Frituur de bitterballen in de olie(1 stuk) op 180 graden C ongeveer 5 a 10 minuten.
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Sporen van pinda kunnen voorkomen in kippenbouillon en olie
Gluten
kippenbouillon en paneermeel kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem en bloem
Suiker
Geen overeenkomsten gevonden.
Sesam
Geen overeenkomsten gevonden.
Ei
kippenbouillon en paneermeel kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren
Koemelk
boter, kippenbouillon, paneermeel kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
Mosterd
Geen overeenkomsten gevonden.
Noten
Geen overeenkomsten gevonden.
Selderij
Sporen van selderij kunnen voorkomen in kippenbouillon
Lactose
paneermeel kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter
Schaaldieren
Geen overeenkomsten gevonden.
Sulfiet
Geen overeenkomsten gevonden.
Soja
Sporen van soja kunnen voorkomen in kippenbouillon en olie
Vis
Geen overeenkomsten gevonden.
Zoutarm
Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept (1)
15 tot 20 bitterballen met champignons en spek heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie RESET
Het recept ziet er erg lekker uit,aleen zou ik de tital aanpassen naar 15/20 champignon bitterballen.
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.