15 tot 20 bitterballen met champignons en spek

Ingrediënten

+ -
print

Om te paneren:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Bereidingswijze

  1. Maak een ragout door de te laten smelten en er de doorheen te roeren.
  2. Laat in een minuut of vijf gaar worden.
  3. Voeg er in drie keer de koude bouillon aan toe, zodat een stevige massa ontstaat.
  4. Bak de paddestoelen even aan en doe ze samen met het door de ragout.
  5. Breng op smaak met peper en zout en laat koud worden.
  6. Rol er balletjes van ter grootte van een bitterbal.
  7. Haal die door de , daarna door de losgeslagen en op het laatst door het (en eventueel een tweede keer door ei en voor een extra stevige korst zodat je minder risico loopt dat de ballen kapot gaan in de frituur).
  8. Laat opstijven in de koelkast.
  9. Frituur de bitterballen in de op 180 graden C ongeveer 5 a 10 minuten.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in kippenbouillon en olie
  • kippenbouillon en paneermeel kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem en bloem
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • kippenbouillon en paneermeel kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren
  • boter, kippenbouillon, paneermeel kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in kippenbouillon
  • paneermeel kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in kippenbouillon en olie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

15 tot 20 bitterballen met champignons en spek heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Het recept ziet er erg lekker uit,aleen zou ik de tital aanpassen naar 15/20 champignon bitterballen.
virbenl 1 januari 2008

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
1552 kcal
77%6208 kcal
Vetten
50 g.
72%200 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
49 g.
19%196 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor 15 tot 20 bitterballen met champignons en spek