2  Broodtaarten

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Spatel
  • Pan
  • Staafmixer
  • Oven
  • Bakpapier

Bereidingswijze

  1. Zet alvast je oven aan op 200 graden C.
  2. Het oude van de korsten ontdoen.
  3. Deze klein snijden en vervolgens in een ruime beslagkom doen (korsten niet gebruiken).
  4. Intussen doe je 1 liter melk in een pan en brengt deze langzaam aan de kook.
  5. Snijd het gehele pakje in kleine stukjes en voeg dat samen met de aan het toe.
  6. Giet vervolgens de gekookte melk over het geheel en meng alles met eem staafmixer tot je een mooie gladde deeg hebt gekregen.
  7. Laat het in een bak met koud water wat afkoelen.
  8. Doe de in een apparte mengbeker en doe daar de bij.
  9. Kluts het goed door tot je een lekker luchtig mengsel hebt gekregen.
  10. Roer dit met een spatel door het afgekoelde broodmengsel heen.
  11. Bedek nu 2 springvormen van 24 cm met boter of met bakpapier.
  12. Roer nu met een spatel de gehele inhoud van het blikje door het broodmengsel en verdeel het deeg in de 2 vormen.
  13. Strooi vervolgens de amandelen over de taarten heen en plaats deze in het midden van de oven.
  14. Laat deze broodtaart 1 uur bakken op 200 graden C.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • brood kan sporen bevatten van gluten en Allergie in brood
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Sporen van sesam kunnen voorkomen in brood
  • brood kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren
  • brood en roomboter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in halfvolle melk
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • brood kan sporen bevatten van noten en Allergie in amandelschaafsel
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • halfvolle melk en roomboter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in brood
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

2 Broodtaarten heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Geachte, In bepaalde recepten wordt over over het ontdoen van de korsten niet gesproken. Is dit enkel een esthetische of smaak reden? Dank rik
Rik Nuyttens 16 maart 2015

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
5632 kcal
281%5632 kcal
Vetten
219 g.
313%219 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
29 g.
11%29 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
200 g.
222%200 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor 2  Broodtaarten