Aardappel-Tomaat:
De aardappels onder de kraan schoon boenen en gaar koken.
De pellen en in blokjes snijden.
De tomaat droog deppen met keukenpapier en fijn snijden.
De mozzarella in piepkleine blokjes snijden.
Aardappel, tomaat, mozzarella, basilicum en olijfolie mengen en op smaak brengen met peper en zout.
Enkele uren koel wegzetten en op lepels serveren.
Geitenkaas met serranoham:
Meng de geitenkaas met de honing.
Omwikkel elk stukje met een plakje serranoham(12 plakjes ).
Rooster de pakketjes kort in een matig hete koekenpan.
Breng op smaal met olijfolie, citroensap en knoflook
Kerstomaatjes met geitenkaas:
Kerstomaatjes wassen en met scherp mes kapjes eraf snijden.
Tomaatjes met theelepel uithollen en omgekeerd laten uitlekken op keukenpapier.
Intussen van olijven(3) 10 mooie plakjes snijden.
Door geitenkaas(75 gram)(12)(1 stuk)kruiden(1 eetlepel) en honing(0.5 eetlepels)(2 theelepels) roeren.
Mengsel overdoen in spuitzak.
In elk tomaatje mooie toef kaascrème spuiten.
Kapjes schuin terugzetten op tomaatjes.
Garneren met plakjes olijf.
Kaasballetjes met roquefort:
Verbrokkel de kaas in een mengkom met 3 eetlepels van de boter en roer het geheel tot een zachte pasta.
Roer er de bieslook, de selderij(1 eetlepel), de kruiden(1 eetlepel) en de cognac(1 theelepel) of Worcestershiresaus bij.
Als het mengsel erg stijf is, verdunt u het met meer boter(75 gram).
Test de smaak zorgvuldig en rol er vervolgens balletjes van met een diameter van 1 cm.
Strooi het broodkruim(45 gram) en de peterselie(2 eetlepels) in een bord.
Rol de kaasballetjes door dit mengsel en bewaar ze tot het opdienen in de koelkast.
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Geen overeenkomsten gevonden.
Gluten
broodkruim is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
Suiker
Geen overeenkomsten gevonden.
Sesam
Geen overeenkomsten gevonden.
Ei
Geen overeenkomsten gevonden.
Koemelk
mozzarella, kruiden, boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in roquefort, roquefort, boter
Mosterd
Geen overeenkomsten gevonden.
Noten
Geen overeenkomsten gevonden.
Selderij
selderij is niet geschikt voor een selderij-intollerantie
Lactose
kruiden kan sporen bevatten van lactose en Allergie in mozzarella, geitenkaas, geitenkaas, geitenkaas, boter
Schaaldieren
Geen overeenkomsten gevonden.
Sulfiet
Geen overeenkomsten gevonden.
Soja
Geen overeenkomsten gevonden.
Vis
Geen overeenkomsten gevonden.
Zoutarm
zout en zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt? Help anderen & deel nu je ervaring met anderen! Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.