A fat Italian chick

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Aluminiumfolie
  • Hapjespan
  • Pan

Bereidingswijze

  1. Snijd de filet zo lang mogelijk tot een plak van ong. 1 cm dik.
  2. Smeer de binnenkant in met .
  3. Verdeel de over de hele breedte van de filet.
  4. Snijd de zongedroogte in dunne reepjes en verdeel die over de filet.
  5. Rol de filet zo strak mogelijk op en leg hem een uurtje in de koelkast in plastic folie.
  6. Leg de plakken overlappend op je werkblad en plaats de filet erop.
  7. Vouw nu het spek een voor een over de filet. (ik doe er meestal een sateprikker door) en bind hem op met keukengaren.
  8. Zorg ervoor dat de filet helemaal is ingepakt.
  9. Verhit de olie en de in een hapjespan.
  10. Braad de filet rondom aan.
  11. Laat de filet nu op half vuur door garen met de deksel op de pan.
  12. Als de filet stevig aanvoelt het vuur hoog tot het bak vocht begint te bruisen en dan direct afblussen met witte wijn.
  13. Nog even met de deksel door warmen en dan even laten rusten onder aluminiumfolie.
  14. Ondertussen de saus in laten koken tot half en op smaak brengen met zout en peper.
  15. Serveren bij een pasta aglio et olio.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • pesto en boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van noten kunnen voorkomen in pesto
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • ontbijtspek en salami past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
634 kcal
31%634 kcal
Vetten
70 g.
100%70 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
10 g.
3%10 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor A fat Italian chick