Aalbessencake

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Oven
  • Zeef
  • Keukenpapier

Bereidingswijze

  1. Cakevorm invetten met boter en heel licht bestuiven met bloem.

    Cakebeslag maken:
    Eerst de boter met de eieren schuimig kloppen, daarna de eieren er een voor een door met de gezeefde bloem.
    De aalbessen afspoelen en rissen met een vork,in zeef goed uit laten lekken, met keukenpapier voorzichtig droog deppen.
  2. Op plat bord uitspreiden, bestuiven met .
    essence door deeg roeren, 3/4 deel van het deeg in vorm doen.
    Aalbessen erover verdelen, rest van deeg erop scheppen en gladstrijken.
  3. In midden van oven cake in cica 1 uur en 15 minuten gaar en goudbruin bakken.

    In kommetje poedersuiker doen, al roerende toevoegen, druppel voor druppel, nog 1/2 eetl.
  4. water erdoor roeren tot dik glanzende pasta.
    Met glad mes bovenkant van de afgekoelde cake bestrijken.
  5. Glazuur hard laten worden.

    Eet smakelijk!!!
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bloem en bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in roomboter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • roomboter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en rum
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
832 kcal
41%3328 kcal
Vetten
32 g.
45%128 g.
Waarvan verzadigd
14 g.
70%56 g.
Waarvan onverzadigd
7 g.
26%28 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
3 g.
52%12 g.
Koolhydraten
53 g.
20%212 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
62 g.
69%248 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
10 mg.
1%40 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Aalbessencake