Aardappel- eiersalade met  gehaktballetjes

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Pan
  • Oven
  • Bakpapier

Bereidingswijze

  1. Was de en kook ze ca. 20 minuten.
  2. Kook 6 ca. 10 minuten.
  3. Laat de en de schrikken onder koud stromend water.
  4. Pel de en schil de .
  5. Laat de ewrten ontdooien.
    Pel en snipper de , Laat de uitlekken.
  6. Verhit de in een pan en bak de op hoog vuur.
  7. Bak de helft van de kort mee.
  8. Haal de pan van het vuur.
    Snijd de in blokjes.
  9. Verhit 250 milliliter water, met het , de , de en een beetje .
  10. Giet het mengsel als het nog heet is over de en laat minimaal 1 uur intrekken.
    Verwarm de oven voor op 175 graden celsius.
  11. Kneed het met het , de overige , 2 en de .
  12. Breng op smaak met en .
    Vorm 50 kleine balletjes van het .
  13. Leg de gehaktballetjes op een bakblik bekleed met bakpapier.
  14. Bak de gehaktballetjes ca. 35-40 minuten.
    Meng de met de en breng de op smaak met en .
  15. Was de bieslook en snijd hem, op een klein beetje na, fijn.
    Snijd de gekookte op een paar partjes na fijn.
    Meng de , de , de bieslook, de erwten en de saus met de .
  16. Laat het geheel minimaal 1 uur intrekken.
  17. Dien op met de gehaktballetjes.
  18. Garneer met de rest van de bieslook, partjes ei en eventueel wat .
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie en bouillonblokje
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in paneermeel en bouillonblokje
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • paneermeel, bouillonblokje, slasaus kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren
  • paneermeel, bouillonblokje, yoghurt kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in yoghurt
  • azijn en slasaus kan sporen bevatten van mosterd en Allergie in mosterd
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in bouillonblokje
  • paneermeel kan sporen bevatten van lactose en Allergie in yoghurt
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in champignons, azijn, suiker, mosterd
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in olie en bouillonblokje
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
442 kcal
22%1768 kcal
Vetten
21 g.
30%84 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
28 g.
10%112 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Aardappel- eiersalade met  gehaktballetjes